Friluftsdag på Smitingen lördagen den 26 augusti

Tid och plats: Lördagen den 26a augusti klockan 10.00-15.00, Smitingen. Se gratis buss nedan

Den 26 augusti arrangerar Naturskyddsföreningen tillsammans med Natursnokarna, Röda Korset, Friluftsfrämjandet, Turistföreningen, Inlöparna Höga Kusten och Scouterna en friluftsdag som riktar sig till alla som bor i eller besöker Härnösand.

Integration genom friluftsliv och allemansrätten

Vi vill visa att naturen är en fantastisk tillgång och att den är tillgänglig för alla genom allemansrätten. Friluftsdagen äger rum på Smitingen. Där kommer det att finnas ett stort utbud på aktiviteter.  Till exempel kan du:

• Ta en tur till någon av lökgrottorna.
  • Hitta kontrollerna som Härnösands Orienteringsklubb satt ut i aktiviteten Hitta Härnösand.
  • Ta ett dopp i havet, eller promenera bort till Klubbsjön som också erbjuder härligt badvatten.
  • Ta en kopp kaffe och umgås med vänner.
  • Följa med någon av våra guider och lära dig mer om naturen runt naturreservatet.
  • Bygga ett sandslott.
  • Spela strandfotboll eller beachvolleyboll.

Friluftsdagen genomförs oavsett väder.

Gratis buss

Från klockan 10.00 går gratis buss från parkeringen vid McDonalds ut till Smitingen. Bussen åker fler gånger om det behövs. Från klockan 15.00 går bussen tillbaka till Härnösand igen. Bussen åker flera gånger om det behövs.

Vi bjuder på fika, men inte mat

Vi bjuder på kaffe, te, saft och kaka. Vi tänder också grillen för dig som har med dig egen mat. Men själva maten får du ta med själv.

Alla är välkomna, så ta med dig familjen och kom!