Naturskyddsföreningen överklagar hotellet vid Kanaludden

Naturskyddsföreningen har överklagat detaljplanen för hotell vid Kanaludden. Vi anser att planen strider mot strandskyddsbestämmelserna och riksintresset för kulturmiljö. Miljökonsekvensbeskrivningen är bristfälliga och utredningen som kommunen presenterat av alternativa platser är alltför begränsad. Den ger inte stöd för att det skulle vara omöjligt att hitta en lämpligare plats för ett hotell och som inte kraftigt påverkar de värden som strandskyddet ska värna och riksintresset för kulturmiljö.

Mark- och miljödomstolen dömde 2018-01-30 till vår fördel men Härnösands kommun har överklagat domen till Mark- och miljööverdomstolen.

Läs överklagandet och övriga inlagor under https://harnosand.naturskyddsforeningen.se/remisser-och-yttranden/